WE CARE

over ons

boxzed

Boxzed - We care

BoxZed IT is een grote ICT speler die een aantal computerwinkels en servicecenters heeft in Vlaanderen en op de B2B markt met veertien gespecialiseerde units naar voor treed. Deze afdelingen hebben elk hun eigen vakspecialisten en management, welk geleid wordt door een overkoepeld C-level met aan het hoofd CEO Peter Turtelboom. 

Ons kernwoord bij BoxZed? Klanttevredenheid! Together we can do iT! 

BoxZed zorgt voor werk voor meer dan 150 mensen, zowel vaste contracten als freelancers. Indien je interesse hebt om bij het leukste bedrijf van half west Europa te werken: solliciteer@boxzed.be  

NIEUWS

BoxZed, een eco-sociale onderneming én een van de meest innovatieve ICT spelers van Vlaanderen opent nieuwe computerwinkels met servicecenter en B2B diensten in Aalst en Ternat. CEO Peter Turtelboom verteld: “We zijn trots nieuwe vestigingen te kunnen openen op deze mooie plaatsen. In Ternat waren we reeds goed gekend en geliefd, met onze kleinste van alle vestigingen. Net omdat we het daar zo goed doen, openen we nu in Ternat een groter pand op de markt. Op deze manier kunnen we onze klanttevredenheid optimaal houden en nog meer mensen/bedrijven vlot bedienen. Aalst, mijn geboortestad, stond al lang op het verlanglijstje en nu is het zover, we openen begin juni in de Kattestraat een mooie BoxZed store. 

In onze BoxZed stores, die elk over een eigen business afdeling met 15 verschillende units beschikken, kan je als consument terecht voor nieuwe IT producten, leuke gadgets/gifts en veel meer. We verkopen topmerken als Apple, HP, Dell, Acer enz.. Veel toestellen worden ook aan sterk verminderde prijzen aangeboden. Dit gaat om demo Computers, Laptops, iPhone's, iPad's, MacBooks, iMac’s en tweede kansjes. Herstellingen van computers/phones/pads gebeuren ter plaatse, evenals de bouw van pc’s. 

Met de komst van deze nieuwe BoxZed vestigingen, creëren we een dertigtal nieuwe werkplaatsen per regio. Op onze B2B afdeling komen er ook een pak leuke arbeidsplaatsen bij. Waar we bij BoxZed bijzonder trots op zijn en wat een belangrijk onderdeel vormt van onze visie, is dat BoxZed voor een significant deel een eco-sociale onderneming is. Een groot aantal van onze werkplekken, zo’n 30 procent, zijn speciaal voorbehouden voor mensen met kleine en grote(re) beperkingen en we voorzien opleidingen van één tot drie jaar, voor mensen zonder diploma. Op deze manier iets terug kunnen geven aan de gemeenschap vinden we geweldig. BoxZed heeft dus een vrij unieke visie in het ICT wereldje: 'niet alles draait om winst'! 

BoxZed is een eco-sociale ICT onderneming op tal van vlakken. Hoewel het in tijden van hoge kosten en crisis, het allesbehalve eenvoudig is ecologische en sociale doelstellingen te hebben als jong en snel groeiend bedrijf, sta ik er als CEO op dat wij van BoxZed, dit blijven doen. 

Omdat ik persoonlijk twaalf jaar in een Non-Profit Organization gewerkt heb, zowel bij mensen met een niet aangeboren hersenletsel, als bij gezinnen met bepaalde problematiek, weet ik als geen ander dat er nood is aan leuke werkplekken waar kansen gegeven worden. Dat kan een kans zijn om als jongere of volwassenen alsnog een diploma te behalen; we voorzien voor jongeren met leerproblemen 3 jarige opleidingen. Zij kunnen bv een opleiding verkoop, marketing, kantoor, PC technicus of Netwerkbeheerder bij BoxZed volgen. Volwassenen kunnen gelijkaardige, verkorte opleidingen volgen van 1 jaar. BoxZed betaald van eigen middelen managers om deze mensen aan hun diploma te helpen. Het draait allemaal om terug geven, dankbaarheid van onze kant en helpen waar we kunnen. Het kost ons behoorlijk maar de feel good die we er aan overhouden is priceless. Daarnaast voorzien we gewone jobs voor ‘ongewone’ mensen. Iemand met een fysieke beperking kan bv. perfect bij ons terecht en als we daarvoor bepaalde aanpassingen moeten doen, dan doen we die graag. Indien deze mensen hun opleiding succesvol bij BoxZed afwerken, kunnen ze meteen aan de slag bij BoxZed in één van onze veertien gespecialiseerde units of natuurlijk in onze stores & service centers. 

In de nabije toekomst willen we ook nog plaatsen voorzien om mensen met nah (niet aangeboren hersenletsel) van een zinvolle en superleuke dagbesteding te voorzien. 

We hopen echter eerst nog een aantal investeerders te vinden die onze verder groei mee willen helpen realiseren met woord en daad. Indien mogelijk ook met funding of op z'n Vlaams gezegd 'met centen' (glimlacht) maar evengoed met een potentiële klanten. Investeerders die hun netwerk willen openstellen, zijn dus ook meer dan welkom, aanbevelingen voor onze stores en Business diensten ook. Sociaal ondernemen betekent niet, geen winst maken. Integendeel, je moet veel winst maken om kunnen eco-sociaal te ondernemen. 

‘Eco’?? In short: BoxZed heeft een eigen green line van ultra zuinige computers ontwikkeld en heeft in 2011 een eerste ‘plant een bos’ actie gedaan en met succes: er werden toen meer dan 6.000 bomen geplant. Dit najaar herhalen we deze actie en bovendien hebben we drie ecologische grasmaaiers aan één van onze vestigingen met tuin: Knabbel, babbel en flapie :D Mensen die zich geroepen voelen om op een of andere manier mee te helpen aan de verdere groei van onze eco-sociale onderneming, of die meer wensen te weten over de investeringsmogelijkheden, mogen steeds mailen naar bestuur@boxzed.be 

Als laatste zal ik nog even onze B2B units toelichten: elke afdeling heeft dus een eigen management, hetwelk extra opgeleid werd om met onze 'gewone' werknemers aan de slag te gaan maar niet in het minst ook met onze iets 'ongewone' mensen die uit verschillende minderheidsgroepen komen. Verder heeft elke unit natuurlijk zijn eigen vakspecialisten en sales team. Communication, accounting, marketing, magazijn ed. werken overkoepelend. De voornaamste unit bestaat natuurlijk uit onze BoxZed shops en Stores, met daarnaast de refurbished en demo afdeling die zowel Apple als Windows toestellen nieuw leven inblaast en op deze manier niet alleen onze klanten veel geld bespaart maar ook terug een mooi ecologisch doel realiseert van BoxZed: we verkleinen de ecologische voetafdruk van de mens op onze planeet. 

Andere belangrijke units zijn onze service centers waar we zelf alle herstellingen uitvoeren van alle merken, de B2B dienst voor zelfstandigen & kmo's, B2B voor Enterprises, de consulting afdeling(the ICT consultants), outsourcing, VOIP, het BoxZed opleidingscenter, ons online Marketing & Communications team voor kmo's en vrije beroepen, de Server & Cabling unit, BoxZed pro dj & home studio's en natuurlijk. 

BoxZed online Security; in deze tijd een onmisbare en misschien de allerbelangrijkste afdeling van ons bedrijf. Niemand wil slachtoffer worden van cyber criminaliteit. BoxZed security helpt dat voorkomen via unieke cloud systemen en eigen beveiligingssoftware. Heb je toch 'prijs' ? Dan staat ons BoxZed security team steeds paraat. 

Omdat we van BoxZed een vrij groot bedrijf willen maken, zijn nieuwe mensen steeds vrij om te solliciteren. Goede krachten kunnen we altijd een plaatsje aanbieden. Op deze manier zeggen we niet alleen wat we doen, we doen ook wat we zeggen.”